Een mooie glimlach is een belangrijk onderdeel van je uitstraling. In feite is het vaak het eerste wat opvalt. Als je onzeker bent over je glimlach door je tanden, ben je niet alleen. Vandaag de dag zijn er veel cosmetische tandheelkundige ingrepen beschikbaar om je te helpen het stralende gebit te krijgen die je wilt. Hieronder vind je enkele tips voor het krijgen van een prachtige lach.

Tip 1 – Een goede mondhygiëne

Een mooie glimlach begint met mooie tanden. Een van de beste tips om jouw tanden er goed uit te laten zien is om ervoor te zorgen dat je een goede mondhygiëne hebt. Naast het minimaal twee keer per dag poetsen van je tanden, is het van essentieel belang om dagelijks te flossen. Het gebruiken van een door de tandarts aanbevolen mondwater, kan helpen bij het verwijderen van ziektekiemen en het voorkomen van een slechte adem.

Tip 2 – Voedsel voor het behouden van mooie tanden

Als je je witte pareltjes mooi wilt houden, betekent het dat je moet letten op wat je eet en drinkt. Voedingsmiddelen die goed zijn voor jouw tanden zijn onder andere yoghurt, kaas, knapperige groenten en fruit, bladgroen en noten. In plaats van het drinken van drankjes die beladen zijn met suiker, zoals sportdrankjes, sappen of frisdrank, drink je water om gaatjes te voorkomen. Als je niet de mogelijkheid hebt om je tanden te poetsen kan je voedseldeeltjes het beste wegspoelen met water.

Tip 3 – Periodieke reiniging en sla controles niet over

Als je een mooie glimlach wilt, sla dan de periodieke gebitsreiniging en controles bij de tandarts niet over. De mondhygiënist verwijdert oppervlakkige vlekken, waardoor je tanden witter blijven. Daarnaast helpt de mondhygiënist om tandvleesproblemen te voorkomen. De tweejaarlijkse tandheelkundige controles zijn ook belangrijk. Jouw tandarts kan eventuele vroege tekenen van mondproblemen opsporen en aanpakken, zodat erger wordt voorkomen.

Tip 4 – Vraag jouw tandarts over het bleken van de tanden

Heb je gemerkt dat je tanden er dof, vergeeld of bevlekt uitzien? Helaas hoort dit bij het verouderingsproces. Bepaalde voedingsmiddelen en gewoontes dragen bij aan het krijgen van gevlekte of verkleurde tanden, zoals rode wijn, koffie, thee en roken. Als je je zorgen maakt over bevlekte, verkleurde tanden, vraag dan jouw tandarts naar de mogelijkheden voor het laten bleken van je tanden.

Tip 5 – Overweeg kronen of facings

Er zijn verschillende cosmetische behandelingen beschikbaar om het uiterlijk en de functie van je tanden te verbeteren voor een mooiere glimlach. Kronen versterken beschadigde tanden, omdat ze de hele tand bedekken, verbeteren ze niet alleen de functie, maar ook het uiterlijk van je tanden. Facings kunnen je ook de prachtige glimlach geven waar je naar op zoek bent. Deze dunne porseleinen schildjes ‘plakt’ de tandarts aan jouw tanden en verbeteren het uiterlijk van misvormde en verkleurde tanden.

Extra tip – Lippen laten opvullen

Niet alleen je tanden spelen een grote rol bij het hebben van een mooie glimlach. Ook de vorm en grote van je lippen hebben hier invloed op. Als je niet tevreden bent met je lippen kan je je lippen laten opvullen door de gespecialiseerde cosmetische artsen van Dokter Frodo. Zo krijg je het stralende gebit waar je naar op zoek bent!