tandartsbennink

8 tips voor een goede mondhygiëne

mondhygienist amsterdam

8 tips voor een goede mondhygiëne

Geplaatst op

Voor jezelf en voor anderen is een frisse mondhygiëne prettig. Helaas maken we het allemaal wel eens mee dat we met iemand praten die een slechte adem heeft. Het opmerken is eenvoudig, alleen hoe voorkom je dat al die bacteriën in je mond hun werk niet kunnen doen. Met deze 8 tips is het mogelijk om je mond en gebit schoon te houden en een slechte adem te voorkomen:

  • Eet gevarieerd
  • Vermijd teveel zure voedingsmiddelen
  • Gebruik niet teveel suikers
  • Ga voor volkoren- en zuivelproducten zonder toegevoegde suikers
  • Geef tanden rust na het innemen van suiker
  • Ga voor volkoren- en zuivelproducten zonder toegevoegde suikers
  • Drink voldoende (water)
  • Poets per dag twee keer je tanden 2 minuten lang
  • Bezoek de tandarts en mondhygiënist regelmatig

Voeding

Door op je voeding te letten verklein je al voor een groot deel de kans op een slechte adem. Het is hierbij belangrijk om gevarieerd voeding te eten. Vooral groente en fruit zijn belangrijk voor het lichaam. Daarnaast is het belangrijk om niet teveel zure voedingsmiddelen en voeding met suikers te eten en drinken. Een handige oplossing hierbij zijn zuivel- en volkorenproducten zonder toegevoegde suikers. Het is niet zo dat je voor een frisse adem nooit meer suikers en zure producten mag eten. Wel is het van belang om niet teveel suikers en zuur voedsel te eten en de inname van deze soorten voeding ook te spreiden. Heb je een suikerhoudende maaltijd of een drankje gehad met veel suikers, geef je tanden dan even een paar uur rust om dit te kunnen verwerken. Op deze manier verklein je de kans op een slechte adem.

Water

Water spoelt etensresten en bacteriën weg. Dit komt de adem in je mond ten goede. Naast het wegspoelen van etensresten zorgt een vochtige mond ook voor de aanmaak van speeksel. Het aanmaken van speeksel draagt bij aan het verwijderen van ongewenste bacteriën. Kortom, drink genoeg water en de ongewenste bacteriën in je mond krijgen niet de kans hun werk te doen en de adem in je mond te verslechteren.

Tanden poetsen

Met het poetsen van je tanden verwijder je etensresten en tandplak. Wanneer etensresten niet worden verwijderd, krijgen bacteriën de kans zich te vermenigvuldigen. Zorg ervoor dat restjes eten niet in je mond blijven hangen en poets of flos ze weg. Het is aan te raden om iedere dag tweemaal twee minuten je tanden te poetsen. Het flossen van je tanden wordt eenmaal per dag aangeraden.

Tandarts

Naast de verzorging van je tanden is het ook van belang om je gebit regelmatig te laten controleren bij een tandarts. Het heeft de voorkeur om dit bij een tandartspraktijk te doen met tandartsen en mondhygiënisten. Op deze manier kun je het gebit regelmatig laten controleren door de tandarts en tegelijkertijd ook reinigen door de mondhygiënist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden