Mondgezondheid is nauw verbonden met je medische gezondheid en een slechte tandheelkundige gezondheid kan direct een negatieve invloed hebben op andere lichaamsdelen. Veel tandvlees- en mondziekten kunnen, als ze niet goed genezen zijn, leiden tot ernstige kwalen. Niet iedereen kan zich een frequent bezoek aan een tandarts voor tandheelkundige zorg veroorloven. In de afgelopen jaren zijn de kosten voor tandheelkundige zorg nog eens extra verhoogd door de inflatie. Een tandverzekering kan de meest in het oog springende en waardevolste keuze van patiënten zijn als het gaat om het besparen van de dure kosten van tandheelkundige zorg. Tegenwoordig kunnen veel betaalbare tandheelkundige pakketten worden gebruikt tegen lage maandelijkse of jaarlijkse premies.

Waarom aanvullend verzekeren?

Soms wordt het heel ingewikkeld voor iemand om te betalen voor een betaalbare basisverzekering inclusief een tandheelkundig pakket. Ook als een dergelijke verzekering erg aan de prijs is, is het toch vaak de moeite en het geld waard om te kiezen voor een compleet pakket dat algemene gezondheidszorg en tandheelkundige zorg beide vergoedt. Wanneer je overweegt om je huidige pakket bij je zorgverzekeraar uit te breiden met een module voor tandheelkunde, dan is het van groot belang om te controleren dat je verzekering flexibel is en dat je tandarts in de buurt is aangesloten bij de verzekeraar. Een betaalbare tandheelkundige verzekering kan je helpen om enorme kosten besparen die gepaard zouden gaan bij onder andere dure tandheelkundige controles.

Hoe aanvullend verzekeren?

Tandheelkundige verzekeringen werken normaal gesproken op dezelfde manier als andere verzekeringen. Hierbij is de verzekerde persoon verplicht om een vaste kosten per maand te betalen. In ruil voor de maandelijkse betalingen, draagt de verzekeringsmaatschappij de (gedeelde)kosten minus het eigen risico van tandheelkundige controles. Het uitbreiden van je basisverzekering met een betaalbaar tandheelkundig pakket kan met weinig inspanning en moeite gedaan worden, doorgaan via de website van de zorgverzekeraar. Wanneer je bent ingelogd kun je doorgaans direct een aanbod zien voor een extra uitbreiding van je zorgverzekering.