tandartsbennink

Besparen op jouw uitvaartverzekering scheelt enorm

Besparen op jouw uitvaartverzekering scheelt enorm

Geplaatst op

Een uitvaartverzekering is voor iedereen. Deze dekt de kosten van een begrafenis of crematie als je komt te overlijden. De nabestaanden komen zo niet met torenhoge kosten te zitten. Een begrafenis kan tussen de 6000 en 10.000 euro kosten. Dit hangt daarnaast af van hoe uitgebreid de begrafenis moet zijn. Je kunt je uitvaart verzekeringen voor een gekozen bedrag dat na overlijden wordt uitgekeerd of kiezen om de begrafenis in natura geheel verzorgd door de verzekeraar uit te laten keren. De natura uitvaart is vaak heel basic met alle benodigdheden voor een standaard begrafenis zoals een kist, rouwkaarten, receptie, grafsteen, bloemen en toespraak.

Hoe kun je het beste besparen op de uitvaartverzekering?

Ten eerste geld hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse kosten van de uitvaartverzekering zullen zijn. Indien je wilt besparen is het goed om verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken omdat elke verzekeraar enorm in kosten en dekking verschild. Indien je de goedkoopste kiest is het van belang de polis voorwaarden goed door te lezen. Zo weet je wat wel en niet wordt gedekt. Ook leeftijd speelt mee, hoe ouder hoe hoger het risico op overlijden is. Dit kenmerkt zich door een hogere maandpremie. Indien je extra dingen wenst voor de uitvaart is het van belang een hogere dekking te kiezen. De gemiddelde standaard uitvaart kost 7000 euro. Alles daar bovenop zijn extra kosten. Ook zijn de kosten bepalend wat betreft de betaling per maand of ineens. Bij een betaling ineens hebben uitvaartverzekeraars vaak een hoge korting en zo ben je dus goedkoper uit dan bij een maandpremie. Naast de kapitaalverzekering waarvan het bedrag vrij besteedbaar is kun je ook kiezen voor natura waarbij de uitvaart geheel wordt uitgekeerd in natura inclusief alles wat tijdens de looptijd is gedekt. Nadeel is dat je dan beperkter bent in je keuze. Je kunt ook kiezen voor combinatie kapitaal en natura waarbij zowel de begrafenis in dienst wordt uitgekeerd samen met een vrij besteedbaar bedrag.

Vergelijken van uitvaartverzekeraars

Om de beste uitvaartverzekering te vinden is het belangrijk om goed te vergelijken. Bekende uitvaartverzekeraars zijn Dela, Yarden, Monuta en Ardanta. Deze top vier kenmerken zich door een lage maandpremie van rond de 10 euro per maand voor een standaard begrafenis. De laagste dekking is rond de 7000 euro. De premie loopt levenslang waardoor als je dit bedrag bij elkaar optelt op een hoge dekking uitkomt. De beste leeftijd om een uitvaart verzekering af te sluiten is 18 jaar. Zo ben je het goedkoopste uit. Natuurlijk ben je ook nog goedkoop uit in je 20ste jaren. Op oudere leeftijd neemt risico op overlijden toe. Hele oude personen worden soms geweigerd bij een uitvaartverzekering omdat de looptijd korter wordt. Vaak moeten zijn de premie in een keer betalen. De maandpremie hoogte hangt af van jouw wensen en het gene wat je er voor wenst te krijgen. Natuurlijk kun je wel een lage premie hebben maar wordt er heel weinig vergoed bij de begrafenis. Dan kun je beter wat meer betalen. Toch kun je dan nog voordelig uit zijn.                                         

Gerelateerde berichten

Tandarts

Waarom verstandskiezen zo lastig zijn

Er is niets leuks aan het krijgen van tanden als volwassene. Wanneer we rond de twintig zijn, komt meestal het moment waarop verstandskiezen beginnen...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden