Tegenwoordig is het niet meer nodig om je tanden met opvallend ijzerwerk recht te laten trekken. Tandartspraktijk de ZuidAs biedt als een van de weinige tandartsen in Amsterdam een onzichtbare beugel aan: de Invisalign. Daarmee hebben mensen niet eens door dat je een beugel draagt. Invisalign is een revolutionair product dat zowel door volwassenen als pubers gedragen kan worden. Je zet een speciaal ontworpen kunststof bitje over het gebit, met daarin doorzichtige plaatjes. Die zetten de tanden één voor één recht. Elke twee à drie weken draag je een nieuwe set, die zich focust op het volgende deel van je gebit.

Beugel voor volwassenen

Ook volwassenen kiezen steeds vaker voor een beugel, omdat ze dit in hun jeugd nooit hebben gedragen of niet tevreden zijn over het resultaat. Een Invisalign is een passende oplossing om alsnog een mooier gebit te krijgen, zonder dat iemand doorheeft dat je een beugel draagt. Bovendien is het vrijwel pijnloos, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een slotjesbeugel. Alleen op de eerste dag waarop je een nieuw bitje draagt kan er wat druk op de tanden ontstaan. Door het bitje echter vlak voor het slapen in te doen, hoef je hier weinig last van te hebben.

Andere voordelen van de Invisalign zijn dat je tijdens de behandelperiode alles kunt blijven eten. Tijdens een maaltijd moet je namelijk het bitje uitdoen, zodat hij niet in de weg zit.

De kosten van een invisalign beugel

De prijs van een invisalign beugel is van tevoren lastig te zeggen. De exacte prijs wordt namelijk bepaald op basis van de staat van het gebit. In het verleden waren de Invisalign beugels vrijwel onbetaalbaar. Tegenwoordig valt dit gelukkig reuze mee. Informeer bij je tandarts om een exacte prijs te krijgen voor de Invisalign beugel.

De behandeling

Het volledige traject duurt zo’n 9 tot 18 maanden. Net als bij andere beugels kunnen de tanden na deze periode weer wat terug gaan schuiven. Daarom is het aan te raden om na de Invisalign een tijdje een retentiebeugel te blijven dragen. Die zien er soms hetzelfde uit, maar hebben alleen als functie om het gebit op zijn plaats te houden.

Op deze pagina vind je meer informatie over de Invisalign beugel en de behandeling.