Er is een ontzettende focus op esthetiek in onze samenleving. Een van de dingen die veel aandacht krijgt is de stralende glimlach. Natuurlijk is het mooi om rechte tanden te hebben, want dan straalt die smile pas echt. In deze blog nemen we een aantal voordelen met je door die je gaan overtuigen dat een beugel echt een goede investering in jezelf is. Een juiste zorgverzekering is een belangrijk punt bij het zetten van een beugel.

Een goed gevoel

Je hoeft geen Hollywood-aspiraties te hebben om graag een mooie glimlach te willen. Deze lach kun je bereiken door bijvoorbeeld je tanden te bleken of door facings te nemen. Ook het dragen van een beugel behoort tot het arsenaal van de esthetische tandarts. Maar waarom nemen mensen een beugel? Natuurlijk om zich goed te voelen en te voldoen aan het schoonheidsideaal, maar net zo goed om geen last te hebben van scheve tanden of een overbeet.

Gemakkelijke procedure

Veel mensen denken dat het heel ingrijpend is om een beugel te nemen en dat ze hier jaren veel last van hebben. Het is echter een stuk gemakkelijker. En nee je loopt niet voorschut, want de tijd dat er alleen buitenboordbeugels bestonden, ligt lang achter ons. Er zijn nu diverse beugels voor allerlei toepassingen ontwikkeld, bijvoorbeeld voor de correctie van 1 of 2 tanden. Maar hoe kun je nu een beugel laten zetten? Voordat je er een in je mond hebt, zul je naar een orthodontist moeten. Je maakt een afspraak waarna deze professional met je in gesprek gaat en de mogelijkheden met je bespreken. Vervolgens wordt er een foto van je gebit gemaakt, in 3D. Je maakt een vervolgafspraak voor het plaatsen van de beugel. Het plaatsen van de beugel zal een enkele uren duren. Toch hangt het van de patiënt af hoe snel de beugel in je mond bevestigd zit.

Controle

Een beugel wordt om de zoveel tijd afgesteld, dit om te anticiperen op de veranderende stand van de tanden. Enkele jaren een beugel dragen is tijdintensief, maar het plaatje van een stralende glimlach met rechte tanden is het allemaal waard, niet waar?

Nieuwe ontwikkelingen

Was het vroeger nog een buitenboordbeugel die je looks bepaalde, nu is er de onzichtbare beugel die je tanden rechtzet. Deze wordt op de achterkant van de tanden geplaatst en er is dus niets te zien door de mensen naar wie je lacht.

Voor wie is een beugel?

Het misverstand bestaat dat een beugel alleen voor kinderen is. Ook jongeren en volwassenen kunnen een beugel dragen. Steeds meer mensen willen een correctie van imperfecte tanden.

Conclusie

Een beugel, onzichtbaar of niet, is een goede investering in jezelf. Mensen voelen zich lekkerder in hun vel zitten, wanneer ze een mooie, rechte rij met tanden hebben. Om een beugel aan te laten meten, hoef je je niet in allerlei bochten te wringen: maak een afspraak met een orthodontist en sluit eventueel een aanvullende tandartsverzekering af.