tandartsbennink

Een kunstgebit of klikgebit?

tandprotheticus

Een kunstgebit of klikgebit?

Geplaatst op

Neem je een kunstgebit of ga je toch liever voor een klikgebit? Een kunstgebit zit los in je mond en een klikgebit klik je vast op implantaten. Er zijn alleen meer verschillen tussen beiden. In deze blog lees je meer over de verschillen tussen klikgebitten en kunstgebitten.

Verschillen tussen een klikgebit en kunstgebit

Er zijn een aantal verschillen tussen een kunstgebit en klikgebit. Een tandarts of tandprotheticus kan je hier alles over vertellen, maar wij natuurlijk ook. De grootste verschillen komen naar voren bij het aanmeten en het schoonmaken van beide gebitten.

Aanmeten

Bij een kunstgebit hoeft er alleen maar een afdruk van je kaak genomen te worden. Aan de hand van deze afdruk wordt er een op maat gemaakte prothese in elkaar gezet. Bij een klikgebit worden er naast de afdruk van je kaak metalen staafjes in het kaakbot geïmplanteerd. Deze operatie wordt vaak door een implantoloog gedaan.

Schoonmaken

Een klikgebit schoonhouden is lastiger dan een kunstgebit. Bij een kunstgebit maak je het gebit schoon onder de kraan of in een bakje water. De mondholte en het tandvlees poets je met een tandenborstel. Een klikgebit bevat metalen onderdelen die erg goed moeten worden schoongehouden. Daarnaast moeten de implantaten in je mond ook goed schoonhouden om ontstekingen te voorkomen.

Kies ik voor een kunstgebit of klikgebit?

De geschiktheid van een klikgebit en kunstgebit verschilt per persoon. Informeer bij uw tandarts of tandprotheticus naar de mogelijkheden en geschiktheid van beide opties. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het van belang om jezelf voor het bezoeken van een tandartspraktijk de volgende vragen te stellen:

  • Is mijn kaak geschikt voor het plaatsen van implantaten?
  • Ben ik in staat om de implantaten en het klikgebit goed te verzorgen?
  • Ga ik het gebit intensief gebruiken?
  • Wat zijn de kosten voor een kunstgebit en klikgebit?

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden