Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel begint steeds meer de norm te worden: het maakt de tanden beter schoon, verminderd tandvleesproblemen en wordt ook nog eens als comfortabeler beschouwd. Over het algemeen is tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel beter voor de mondhygiëne dan met een normale tandenborstel. Bent u nog niet om? Lees dan de onderstaande 4 voordelen van elektrisch tandenpoetsen

Elektrisch tandenpoetsen verwijdert meer dan twee keer zoveel tandplak.

Met een normale tandenborstel is het aantal bewegingen per minuut natuurlijk lang niet zoveel als bij een elektrische tandenborstel. Deze maakt namelijk meer dan duizend bewegingen per minuut. Met een normale tandenborstel komt u niet verder dan een paar honderd bewegingen per minuut. Doordat de elektrische tandenborstel meer bewegingen maakt worden de tanden grondiger gereinigd en is de kans op tandplakproblemen een stuk kleiner.

Met elektrisch tandenpoetsen bereikt u meer plekken in de mond

Het bereik van een elektrische tandenborstel is groter dan die van een gewone tandenborstel. Dit komt doordat de roterende beweging van de kleine ronde kop van de elektrische tandenborstel op meer plekken kan komen dan de langwerpige normale tandenborstel. Zo wordt er geen enkel plekje overgeslagen, zoals achter uw tanden en tussen de kiezen.

Elektrisch tandenpoetsen poetst comfortabeler

Behalve dat elektrisch tandenpoetsen beter is voor het gebit, poetst het ook nog eens een stuk comfortabeler. De bewegingen worden door de tandenborstel zelf gemaakt, waardoor u zelf niets meer hoeft te doen. Het enige wat u hoeft te doen is ervoor zorgen dat alle kiezen en tanden aan de beurt komen tijdens het poetsen. Verder ligt de elektrische tandenborstel meestal ook fijner in de hand dan een normale tandenborstel.

Minder problemen met tandvlees en glazuur door elektrisch tandenpoetsen

Elektrische tandenborstel zijn vaak voorzien van allerlei hulpmiddelen, zoals een poetsdruksensor. In principe hoef je een elektrische tandenborstel niet hard tegen de tanden aan te drukken. Zodra er te hard wordt gedrukt stopt de borstelkop met draaien of gaat er een lichtje branden. Hierdoor voorkom je tandvlees- en glazuurproblemen.

Meer tips over tandenpoetsen en mondhygiëne? Een mondhygiëniste kan hier meer over vertellen.

Lees hier meer tips voor de mondgezondheid.