tandartsbennink

Het belang van een goede gebitsverzorging

tandarts

Het belang van een goede gebitsverzorging

Geplaatst op

Idealiter zou de enige rol van je tandarts preventief moeten zijn, om ervoor te zorgen dat je sterke, gezonde tanden hebt en dat je je tanden in goede conditie blijven. Eén ding waar je je op moet letten is de manier waarop je daadwerkelijk je gezonde tanden en tandvlees bereikt. Je dagelijkse tandverzorgingsgewoonten die je thuis uitvoert, zullen meer dan wat dan ook bijdragen aan je gebitsconditie. Het is volledig aan jou om uit te zoeken wat je moet weten en om de juiste gewoonten te ontwikkelen die je moet hebben als je je tanden goed wilt kunnen verzorgen. Een goed mondverzorgingsprogramma bestaat voornamelijk uit drie belangrijke gedragspatronen. Twee keer per dag poetsen, één keer per dag flossen en minstens om de zes maanden naar de tandarts gaan. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je technieken om te borstelen en te flossen zo effectief mogelijk zijn.

Fluoride

Er is een langdurige discussie geweest over de fluoride die in drinkwater, tandpasta en een heleboel andere mondverzorgingsproducten zit. Zelfs je jaarlijkse controle en reiniging omvat wat neerkomt op een “tandbad” in een glibberige fluoridepasta. Mensen die natuurlijke en alternatieve geneeskunde voor de gezondheidszorg beoefenen, geloven dat fluoride een ongezonde stof is. Wij gaan niet aan dat debat deelnemen. Dus, als je het comfortabel vindt om het te gebruiken, moet je weten dat fluoride wordt geprezen als een middel om gaatjes te voorkomen. Dus controleer of je tandpasta daadwerkelijk fluoride bevat, want er zijn nu veel niet-gefluorideerde tandpasta’s in productie om de mensen die zich tegen fluoride verzetten tevreden te houden. Volg je geweten en doe wat goed voor je is.

Flossen

Flossen wordt gedaan omdat je het voedsel tussen je tanden en onder je tandvlees vandaan wilt halen. In termen van welke floss het beste is, dat hangt er echt van af welke floss het beste voor jou werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat geen enkel merk flosdraad een aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van een ander merk. Het punt waar je vooral op moet letten is hoeveel ruimte er tussen je tanden is. Wassen floss zal groter zijn en dat betekent dat als er niet veel ruimte zit tussen je tanden, dat kan een probleem zijn. In dat geval kan je een flosdraad nodig hebben dat wasvrij is.

We weten allemaal dat een te grote suikerinname iets is dat gaatjes veroorzaakt. Het is echter duidelijk dat als je tanden niet goed genoeg worden verzorgd, je probleem alleen maar erger wordt. Een andere overweging bij dit probleem is wanneer je suiker eet. Een dergelijke situatie betekent dat je tanden worden gebombardeerd met het geproduceerde zuur. Het is zeer aan te raden om je tanden af en toe een pauze te gunnen. Tandartsen zeggen dat zelfs twee of drie uur lang suikervrij zijn erg nuttig kan zijn.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden