Het verzorgen van je tanden is een levenslange queeste. Dus spreekt het vanzelf dat je elke dag aandacht hebt voor je mondhygiëne. Elke dag poetsten en flossen zijn slechts twee van de dingen die je kunt doen. In deze blog nemen we een aantal tips met je door die je kunnen helpen om die perfecte smile van je te behouden. Ontdek ze en doe er je voordeel mee.

Open deur

Ga nooit naar bed zonder je tanden te poetsen. Poets lekker twee keer per dag je tanden. Vooral na het uitgaan is het slim om ondanks de roes toch je tanden te poetsen. Dat is ook echt veel lekkerder wakker worden.

Borstel goed

Onze tip is om goed te borstelen. Kies voor een goede borstel. Wij raden een elektrische aan, eentje met een sonische borstel. Een ronddraaiende borstel raden we af, omdat deze op termijn meer slijtage kan veroorzaken.

Denk aan je tong

Het is belangrijk om bij een poetsbeurt aan je tong te denken en deze ook daadwerkelijk schoon te maken. Op je tong zitten zelfs de meeste bacteriën die je tanden kunnen beschadigen.

Fluor

Een van de beste uitvindingen in de mondverzorging is fluoride. Fluoride is een verdediging tegen tandbederf. Het maakt het glazuur harder en gaat tandbederf tegen.

Flossen

Het flossen is een belangrijk aspect van de mondverzorging. Net alleen om voedselresten te verwijderen, maar ook om het tandvlees te stimuleren. Je gaat ontstekingen tegen. Flossen kan met meerdere hulpmiddelen, zoals flosdraad maar ook met dental sticks. Deze hebben borstels waarmee je gemakkelijk tussen je tanden kan komen. Er bestaan borsteltjes met verschillende diktes, zodat er altijd een dikte bijzit die bij je past.

Mondwater

Een extra optie is mondwater. Zo kun je de zuurgraad in je mond neutraliseren. Ook is het een manier om te reinigen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Drink voldoende water

Als je overdag voldoende water drinkt zul je minder last hebben van voedselresten. Het is een goede manier om je mondhygiëne goed te houden.

Eet knapperige groenten en fruit

Het eten van verse, knapperige groenten is ideaal voor je tanden. Jonge kinderen moeten al vroeg vertrouwd raken met het eten van verse groente. De vezels fungeren als een soort tandenborstel.

Beperkt zuurhoudende etenswaren en dranken

De laatste tip is het beperkten van zuurhoudende etenswaren en dranken. Zuren zorgen voor tanderosie. Maar er zijn ook dingen die je kunt doen om de zuren tegen te gaan. Bij het drinken van wijn of het eten van een appel is het goed om voor of daarna een zuivelproduct te nuttigen. De calcium is een goede neutralisator van de zuren.

Conclusie

Sommige tips en opmerkingen komen misschien als een verrassing. Maar het goede is dat je er vandaag al mee kunt beginnen. Zo houd je je tanden in een goede conditie. En natuurlijk, voor we het vergeten: bezoek ieder half jaar de tandarts.