tandartsbennink

Is het bleken van je tanden schadelijk?

Is het bleken van je tanden schadelijk?

Geplaatst op

Wanneer je graag je tanden wilt bleken zijn er een aantal dingen waar je rekening moet houden. In deze blog hebben we het over deze dingen. In deze blog bespreken we ook of het bleken van je tanden schadelijk is. 

Bleken zonder glazuur aan te tasten

Het bleken van je tanden is minder schadelijk dan mensen denken, tenminste als het bleekmiddel je tandglazuur niet aantast. Dit bleken wordt door tandartsen gedaan met een oplossing, peroxide, die het glazuur niet aantast. Daardoor wordt alleen het bovenste laagje verkleuring weggehaald. Het is dus iets wat je zou moeten bijhouden, herhaal behandelingen zijn nodig. Wanneer je stopt met bleken begint het verkleuren weer. Hoewel je dit wel kunt vertragen door minder koffie en thee te drinken. 

Zelf je tanden bleken

Het zelf aan de slag gaan met goedkope tandbleeksets, is iets wat niet aangeraden wordt. Er zijn talloze doe-het-zelf sets te koop die niet goed werken en waarvan de ingrediënten moeilijk thuis controleerbaar zijn. Als er in het product een te hoge concentratie peroxide te hoog is, kan je glazuur oplossen en dus beschadigd raken. Wanneer je jouw tanden bij de tandarts Amsterdam bleekt, zullen zij ervoor zorgen dat het bleken niet verder gaat dan de ‘originele’ kleur. Het is dan ook belangrijk om je tanden te laten bleken onder toezicht van een tandarts. Ook bij tandartspraktijken krijg je de mogelijkheid om zelf je tanden te bleken. De sets die je dan krijgt zijn dan speciaal ontwikkelt voor jouw gebit. 

Pas op met zure producten

Voor wie tanden bleken een stap te ver vindt, staan er op internet vol met tips voor wittere tanden die je krijgt door natuurlijke manieren. Spoelen met meta appelazijn of citroensap en het eten van chocolade. Met zure producten zoals azijn moet je echter wel oppassen. Azijn heeft een lage pH-waarde waardoor je glazuur zou kunnen oplossen, bij veelvuldig gebruik.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden