Het is belangrijk om een goede mondgezondheid te hebben en na te streven. Een afspraak bij de tandarts elk half jaar is dan erg belangrijk zodat er een controle gedaan kan worden wat de staat van het gebit is en eventuele problemen voor te zijn. Een andere expert die te vinden is in de tandartspraktijk is de mondhygiënist. We gaan in deze blog jou meer vertellen over wat deze expert voor jou kan doen, dus lees snel verder en doe je voordeel met informatie die we geven. Bij Orthodontie Ridderkerk vind je de kennis en kunde die nodig is om je gebit op en top schoon te houden en in een goede conditie. 

Wat doet een mondhygiënist?

Gewoonweg kijkt mondhygiënist naar de staat van het gebit en zorgt ervoor dat het zo behandeld wordt dat er in feite preventie plaatsvindt van eventuele problemen. Zo kun je bijvoorbeeld tandsteen laten verwijderen, wat er dus voor kan zorgen dat je geen problemen aan je tanden en tandvlees krijgt. Ook is het mogelijk om je tanden te laten polijsten. Het kan zijn dat je veel koffie drinkt en dat er wat bruine aanslag op je tanden terechtkomt. Dit kun je weg laten halen bij de mondhygiënist. 

Preventieadvies 

Misschien ben je niet helemaal goed op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is om je tanden goed te verzorgen. Sommige mensen poetsen de tanden en daar blijft het bij. Toch is het ook nodig om bijvoorbeeld je tanden te flossen met flosdraad of ragertjes te gebruiken. In sommige gevallen is het goed om alle twee te gebruiken,e omdat bijvoorbeeld de randjes niet tussen bepaalde tanden en kiezen kunnen komen maar het flosdraad wel. 

In principe gaat het bij de mondhygiëniste er dus om dat er een controle gedaan wordt of het gebit schoon is en ook wordt er de nodige aandacht besteed aan hoe het gebit schoon te houden is. Wanneer je de adviezen van de mondhygiënist opvolgt, zul je zeker een goed gebit houden. Daarbij blijft het natuurlijk belangrijk om contact op te nemen met de tandarts, zodat deze ook een check kan doen. 

Op onze site vind je nog veel meer interessante blogs over tandheelkunde en dentale behandelingen, plus de nodige informatie over innovatie op dit terrein. Neem onze site dus zeker een keer op je gemak door en blader door de verschillende blogs die we voor jou online gezet hebben.