Hoe belangrijk is mondverzorging?

De meeste problemen ontstaan door een slechte mondhygiëne. Toch zijn er ook problemen die hier los van staan. Sommige mensen hebben ondanks een goede mondhygiëne toch pech, erfelijkheid speelt ook een rol. Als u uw gebit niet goed onderhoud is de kans dus groter op gebitsprobleem maar een goede mondhygiëne sluit gebitsproblemen niet uit.

 

Op de pagina behandelingen heeft u al onze verschillende behandelingen kunnen lezen. Echter is het beter om te voorkomen dat u een behandeling moet ondergaan. Op deze pagina kunt u tips lezen over goede mondverzorging ter preventie van tandbederf en aandoeningen aan het tandvlees.

 

Tips

Voor een goede mondhygiene kunt u ook naar de mondhygiënist gaan. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig. Het is verstandig dit te doen om uw gebit goed te verzorgen. U kunt zelf ook al veel doen voor een goede mondverzorging. Als u ziet dat uw tandvlees niet roze van kleur is en bloedt tijdens het poetsen is het niet gezond maar ontstoken. minstens twee keer per dag te poetsen en op een dag een aantal keer tussen de tanden en kiezen te reinigen kunt u dit meestal zelf verhelpen.. In sommige gevallen is de ontsteking verspreid naar het kaakbot, dit wordt parodontitis genoemd. Dit kunt u niet zelf verhelpen, hiervoor moet u naar een mondhygiënist.

Bron: http://www.idta.eu/waterpik-vs-flossing/