Ben je al wat ouder, maar merk je dat jouw gebit toch niet meer zo recht is? Dan is het voor te stellen dat je hier graag wat aan wilt doen. Het zelfverzekerd kunnen lachen is natuurlijk het beste wat er is. Als je nog een wat jongere leeftijd hebt, dan wordt er aangeraden om voor een beugel te gaan. Op een oudere leeftijd kun je best tegen deze drempel aanlopen, dus dan is het prettig als er een invisalign beugel bestaat. Dit houdt in dat de beugel onzichtbaar is en dus niet te zien is door de buitenwereld. Overigens zorgt de invisalign beugel ervoor dat je binnen 6 tot 12 maanden het gewenste resultaat bereikt. Dat is wel wat beter dan een normale beugel.

Dragen van de beugel

Het zien van een snel resultaat heeft natuurlijk wel wat punten. Zo is het de bedoeling dat je de invisalign beugel zo’n 22 uur per dag draagt. Je doet de beugel uit als je gaat eten of je tanden gaat poetsen. Heel simpel dus. Het wordt overigens wel sterk aangeraden om de invisalign beugel nog een tijdje door te dragen in de nacht. De beugel die speciaal op maat gemaakt is voor jou, zorgt ervoor dat je tanden op een geleidelijke manier naar de goede positie worden gebracht. Het maken van zo’n beugel wordt gedaan door middel van klei, wat hard wordt. Dit wordt als mal gebruikt om het bitje perfect op jou af te stellen. 

Speciaal materiaal voor bitje

Het is logisch dat je wat vragen hebt over het materiaal dat gebruikt wordt. Kan het bijvoorbeeld zorgen voor een allergie? Nee, zeker niet. Door middel van een speciale stof zal de invisalign beugel niet voor een allergische reactie zorgen. Dit is wel zo fijn. Het is logisch dat je in het begin even moet wennen aan de invisalign beugel. Denk aan het uitdoen van de beugel als je gaat eten, maar ook gewoon als je praat. Echter ben je hier zo aan gewend, net zoals een beugel die je vroeger wellicht al hebt gehad.