tandartsbennink

Preventie van slechte mondhygiëne- een hagelwitte glimlach

tandarts veghel

Preventie van slechte mondhygiëne- een hagelwitte glimlach

Geplaatst op

Voorkom mondgezondheidsproblemen door een slechte verzorging van je gebit. In deze blog geven we je de nodige tips om problemen met gebit en mond te voorkomen. Het is niet alleen op het dentale gebied waar veel mensen de consequenties ervaren van slechte mondverzorging. Zo krijgen ze ook andere problemen, zoals spraakproblemen, ondervoeding, slikproblemen of issues met het zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er veel manieren om deze problemen te voorkomen. Tandarts Veghel helpt je graag met preventieve maatregelen en tips om je gebit en mond gezond te houden.

Eenvoudige tips

Elke tandarts kan je vertellen, dat poetsen en flossen belangrijk is om je gebit netje te houden. Als je dit elke dag doet, duurt niet lang, kun je problemen voorkomen.

Kinderen

In de vroege kindertijd komt cariës voor. Dit noemen we ook het babyfles-syndroom. Vroegtijdige behandeling is belangrijk om het verval te verminderen. Als dit syndroom zich aandient, zie je in de buurt van de tandvleeslijn witte vlekken.

Hoe kun je het voorkomen?

Breng je baby niet in slaap met een fles. De melk of sap blijf zo op de tanden zitten. Het is slim om je baby te laten wennen aan mondverzorging. Bijvoorbeeld het tandvlees zachtjes met een dunne doek afvegen. Nadat de tanden door zijn, schakel je over naar een babytandenborstel. Gebruik geen tandpasta totdat je kind kan spugen. Tegen de tijd dat je kind 1 jaar is introduceer je een morsbestendige beker.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap veranderd er veel op het gebied van de hormoonhuishouding. Dit kan onder andere zorgen voor te weinig speeksel. Een droge mond is niet goed voor de tanden. Sla tijdens de zwangerschap geen tandartsbehandelingen over. Laat je tandarts ook weten dat je zwanger bent. Dan kan hij of zij je gebit en mond checken op eventuele problemen.

Voedseltips

Door goed voedsel te eten zul je problemen kunnen voorkomen. Zuivel producten zijn geschikt om je mondhygiëne goed te houden, natuurlijk is de calcium een goede bouwstof voor zowel botten als tanden. Daarnaast bevat yoghurt of melk van nature weinig suiker. Dit is erg gunstig voor de tanden.

Eet voedsel met veel vezels. Deze groenten en fruit fungeren als een tandenborstel waardoor bacteriën verwijderd worden. Natuurlijk moet je na het eten goed poetsen, dat zorgt voor een goede hygiëne in de mond. Gebruik weinig tot geen suiker en snack niet te veel. Als je onderweg bent kun je heel goed een appel eten, dat is een manier om je tanden schoner te maken en ze ook direct een beetje te bleken. Kauw op zoethout, dit is een goede manier om verantwoord te snacken.

Conclusie

Een goede mondhygiëne is de weg naar een stralende glimlach. Zo voel je je zeker en dit zul je uitstralen. Laat je informeren door een tandarts over de juiste manier om je gebit te verzorgen. We hopen dat je veel aan deze gezondheidstips zult hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden