Elke vorm van cosmetische chirurgie is een serieuze behandeling. Het is dan ook belangrijk dat je het herstel na een ingreep serieus neemt, zodat er het beste resultaat wordt gerealiseerd en de kans op littekenweefsel zo klein mogelijk is. Met deze tips herstel je het snelst.

Neem de herstelperiode serieus

Voor elke behandeling staat een vaste periode van herstel. Het is belangrijk dat je deze tijd ook daadwerkelijk rust neemt, zodat je lichaam kan herstellen. Beperk je fysieke activiteit, maar zorg ook voor mentale rust. De herstelperiode kan variëren van enkele dagen tot verschillende weken, afhankelijk van de ernst van de ingreep.

Volg het advies van de chirurg op

Het klinkt als een open deur, maar volg altijd het advies van je eigen cosmetisch chirurg op. Je arts geeft persoonlijk advies op basis van de behandeling, dus probeer deze leefregels zoveel mogelijk op te volgen. Alle tips die je op internet vindt kunnen van toepassing zijn, maar ze zijn nooit toegesneden op jouw persoonlijke situatie. Neem dus altijd contact op met je eigen cosmetische kliniek wanneer je vragen hebt.

Blijf het liefst binnen

De zon kan hele negatieve effecten hebben op het resultaat van een behandeling. Zonlicht kan voor verkleuringen in de huid zorgen, waardoor het litteken donkerder of roder kan uitvallen. De warmte kan invloed hebben op de ontsteking, wat meer pijn kan geven bij de wond. Aangezien UV-straling ook door je kleding heen kan komen, is het aan te raden om echt binnen te blijven. Ook in de schaduw loop je risico op een vertraging van herstel.

Kies voor actief herstel

Om goed te herstellen hoef je niet de hele dag op dezelfde plaats op de bank te zitten. Het is juist aan te raden om te bewegen tijdens het herstel. Op deze manier help je de bloedcirculatie, waardoor voedingstoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Een rondje wandelen kan in het algemeen geen kwaad, maar voorkom intensieve beweging.

Met bovenstaande tips herstel je optimaal na je borstvergroting of ooglidcorrectie of een ooglift. Contacteer bij twijfels je cosmetisch arts.