Vragen over kinderen en de tandarts

Vanaf welke leeftijd is het verstandig kinderen naar de tandarts te laten gaan?

A:Vanaf ongeveer 2 jaar oud proberen wij een controle te doen bij kinderen. U mag uw kind wel al eerder meenemen, hierdoor is uw kind mogelijk minder bang in het begin.

Als ik een slecht gebit heeft krijgt mijn kind dat dan ook?

A:Erfelijkheid speelt wel een rol bij het gebit maar het is niet per definitie zo dat als u een slecht gebit heeft uw kind dat ook krijgt. De belangrijkste factoren die het gebit beïnvloeden zijn de verzorging ervan.

Is de kans op gaatjes bij elk kind even groot?

A:De kans op gaatjes verschilt per gebit, door goede mondverzorging en mondhygiëne kan een kwetsbaar gebit gaaf blijven.

Algemene vragen

Hoe vaak per jaar moet ik naar de tandarts voor een controle?

A:Dit verschilt per gebit maar over het algemeen raden wij aan in ieder geval tot uw 18e twee keer per jaar voor controle te komen. Hierna kunt u in overleg besluiten of u een of twee keer wilt komen.

Vergoed mijn verzekering elke behandeling?

A:Dit verschilt per verzekeraar. Hiervoor kunt u het beste kijken in uw verzekeringspolis of contact opnemen met uw verzekeraar.

Welke soort vullingen worden er gebruikt?

A:Wij maken gebruiken van vullingen van composiet.

Is een verdoving optioneel?

A:Ja, als u een verdoving wilt mag dit. Er zijn echter wel behandelingen waarbij een verdoving bijna niet anders kan. Als voorbeeld, wanneer wij de tanden en kiezen gaan trekken voor een kunstgebit.

Heb ik veel last van napijn na een wortelkanaalbehandeling?

A:Na een wortelkanaalbehandeling kunt u napijn ervaren, na enkele dagen is dit weer over. Deze pijn kunt u verminderen door een pijnstiller in te nemen.

Is het erg als mijn tandvlees bloed?

A:Ja, dit betekent dat het ontstoken is. U kunt dit zelf verhelpen door goed te poetsen op en rond uw tandvlees. Als dit na een tijdje niet weg gaat kunt u het beste de tandarts er naar laten kijken het kan dan zijn dat u parodontitis heeft.