tandartsbennink

Voordelen van een klikgebit

Voordelen van een klikgebit

Geplaatst op

Een klikgebit heeft veel voordelen ten opzichte van een kunstgebit. Om deze reden adviseren tandartsen cliënten steeds vaker om een klikgebit te nemen in plaats van een kunstgebit. In dit artikel lees je meer over de voordelen van de steeds populair wordende klikgebitten.

Stevigheid

Een klikgebit zit stevig vast. Door deze stevigheid kun je onbezorgd en ongehinderd lachen, praten en eten. Zo hoef je niet bang te zijn dat het gebit uitvalt wanneer je aan het eten, praten of lachen bent met andere mensen.

Geen gehemelteplaat

Bij gewone kunstgebitten zit er een plaatje over het gehemelte heen. Klikgebitten hebben dit niet. Dit zorgt over het algemeen voor een fijner en vrijer gevoel in de mond. Sommige mensen worden zelfs misselijk door het plaatje van een kunstgebit. Voorkom een misselijk en onprettig gevoel en kies voor een klikgebit en vrij gehemelte.

Kaken slinken minder

Met een klikgebit heb je minder last van slinkende kaken. Dit komt door de aangebrachte implantaten, die ervoor zorgen dat de kaak niet meer kan slinken. Het is hierdoor niet meer nodig om het gebit na verloop van tijd opnieuw op maat te laten maken.

Uiterlijk

Klikgebitten worden zo gemaakt, dat de tanden en kiezen net echt lijken. Er zijn tandprothetici en andere specialisten die veel ervaring hebben met klikgebitten. Het klikgebit wordt zo gemaakt, dat het net lijkt of je gebit uit echte tanden en kiezen bestaat. Dit is lang niet bij alle kunstgebitten het geval, iets dat steeds meer mensen doet besluiten om voor een klikgebit te gaan.

Zelden tot nooit last van drukplekjes

Mensen met klikgebitten hebben minder last van drukplekjes in de mond. Door het vastklikken van het klikgebit in de mond wordt voorkomen dat het gebit drukt op bepaalde plekken in je mond. Wil je geen last meer hebben van deze drukplekjes? Kies bij de tandarts voor een klikgebit en voorkom pijn aan je gebit en mond.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden