We zien steeds vaker dat de gietvloer bij mensen in huis ligt. Het is een type vloer dat gemaakt is van kunststof. Dit materiaal komt met een boel voordelen. In deze blog willen we graag de voordelen benoemen. Daarmee geven we antwoord op de vraag waarom een gietvloer ideaal is voor in een tandartspraktijk. Lees snel met ons verder en doe je voordeel met de informatie die we je geven!

 

De voordelen van een gietvloer voor een tandarts

Het is erg belangrijk om te beseffen dat de gietvloer niet ontstaan is als een residentieel verschijnsel. Sterker nog, de vloer is ontstaan in de industriële sector, waar dit type vloer erg gewaardeerd wordt omwille van de gunstige eigenschappen. Die nemen we in deze blog met je door: 

 

  • De vloer is gemaakt van kunststof die flexibel is. Dat zorgt ervoor dat de vloer goed samengaat met vloerverwarming. Deze vloer scheurt namelijk niet zo snel, bijvoorbeeld een vergelijking met een betonvloer.

 

  • Een gietvloer is erg makkelijk schoon te maken omdat deze dus van kunststof gemaakt is. Daarbij kan de vloer goed tegen sterke schoonmaakmiddelen en is bestand tegen zuren. Wanneer deze vloer in een praktijk ligt is het dus heel erg makkelijk om de praktijk hygiënisch te houden en dat komt natuurlijk de zorg van de patiënten ten goede.

 

  • Het is gemakkelijk om je praktijk de gewenste uitstraling te geven omdat gietvloeren in Vrijwel alle kleuren verkrijgbaar zijn, het is namelijk erg gemakkelijk om kunststof een bepaalde kleur mee te geven. 

 

  • Uit onderzoek blijkt dat een gietvloer erg duurzaam is en ook qua vervuiling nauwelijks invloed heeft op het milieu. Wanneer een gietvloer aan het einde van zijn levensduur is, kan deze gerecycled worden in andere producten. 

Conclusie

Volgens ons is dit een aardige lijst met voordelen. Laat je informeren door de experts op dit gebied zodat jij ook een gietvloer in je praktijk kunt hebben. Daarmee zul je een flink aantal zorgen kunnen laten varen. Echt de moeite waard om hiervoor te gaan.