tandartsbennink

Wanneer kun je naar de spoed tandarts?

angst voor de tandarts

Wanneer kun je naar de spoed tandarts?

Geplaatst op

Er zijn situaties waarbij je langs de spoed tandarts kunt gaan. In deze gevallen is het niet mogelijk om tot de volgende dag of na het weekend te wachten. Veel tandartsen hebben hiervoor een spoed tandarts, zodat u bij spoedgevallen ook bij de tandarts terecht kunt. Alleen wanneer is er sprake van spoed en wanneer is dit niet het geval?

Nabloeding

Na het trekken van een kies of tand is het mogelijk dat je last hebt van nabloeding. Als dit het geval is, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de tandarts voor spoedgevallen. Deze tandarts kan de bloeding voor je stoppen, zodat je niet misselijk kunt worden van het inslikken van teveel bloed.

Uitgevallen of afgebroken tand

Wanneer je een ongeluk hebt gehad, bestaat de kans dat er een tand is afgebroken of uitgevallen. Het is belangrijk om de uitgevallen tand of kies zo snel mogelijk te redden. Doe je dit niet binnen 2 uur, dan bestaat de kans dat het niet meer gered kan worden. Zorg er dus voor dat je snel een tandarts belt en binnen een uur na het uitvallen in de tandartsstoel zit.

Snel oplopende zwelling

Bij de ontsteking van een kies of tand is het mogelijk dat er een zwelling ontstaat. Bij een groter wordende zwelling in combinatie met slikklachten of koorts is het van belang om snel contact op te nemen met je tandarts. Een uitbreiding van de ontsteking aan een tand of kies kan namelijk ernstige gevolgen hebben.

Tandarts voor spoedgevallen

Er zijn in Nederland veel tandartsen met een spoed tandarts. Op deze manier kunt u ook in gevallen van spoed terecht bij iemand die u met uw tanden en gebit kan helpen. Dus wanneer u last heeft van een van de bovenstaande problemen, aarzel dan niet en bel een tandarts.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden