Er zijn meerdere opties waarmee jij weer een stralende lach kunt krijgen, namelijk door verschillende cosmetische behandelingen bij de tandarts. Lees in deze blog welke voordelen je hebt wanneer je deze behandelingen laat doen. Wij helpen je graag met de juiste behandeling uitzoeken. Kijk snel met ons mee.  

Welke behandelingen kun je laten doen?

In de meeste moderne klinieken is het mogelijk om verschillende cosmetische behandelingen te laten doen. Op deze manier kun je weer lachen zoals vroeger. Wat doen ze zoal? Denk aan behandelingen als:

  • Tandvleesbehandelingen
  • Kronen en bruggen
  • Implantaten
  • Kunstgebitten
  • Facings
  • Bleken van het gebit

Er zijn dus tal van behandelingen die de tandarts voor je kan doen. Sommigen zijn wat duurder dan anderen, maar ze zijn allemaal de moeite waard wanneer je ze nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van deze behandelingen?

In onze samenleving is het belangrijk dat je durft te lachen. Dat zorgt voor een goede communicatie in tal van situaties. Wanneer er iets met je gebit is waar je je aan irriteert, zoals een verkleurde tand, dan is het mogelijk om een facing te laten plaatsen. Dit laatste is een plaatje die voor je tand gezet wordt. Het is een soort schildje dat gemaakt wordt van twee materialen:

  • Composiet (waar ook vullingen van gemaakt worden)
  • Porselein

Er kunnen bijzondere resultaten mee behaald worden. Zo durf je weer te lachen en krijg je je zelfvertrouwen weer terug. Dat is fijn, omdat je dan meer haalt uit je sociale contacten. Ook voor het zaken doen bijvoorbeeld is het erg fijn om een mooi gebit te hebben. Bleekbehandelingen zijn ook erg populair en zijn op veel plekken (ook geen tandarts) te krijgen. Dit laatste raden we je af, omdat dat je zo risico loopt. Bij een goede tandartspraktijk zul je in een gecontroleerde omgeving de behandeling ontvangen. Het gaat ook sneller bij de tandarts, binnen een of twee afspraken heb je de tint die je wilt voor je gebit.

Vergoedingen uit de zorgverzekering

Het hangt helemaal van je verzekering af in hoeverre je een vergoeding krijgt of niet. Ook bepaalt het soort behandeling of hij binnen de polis valt en hoeveel er dan vergoed wordt. Neem contact op met je zorgverzekering om erachter te komen hoe het precies zit.

Conclusie

Er zijn diverse bleekbehandelingen waarmee je een mooie glimlach kunt krijgen, en hierdoor weer breeduit durft te lachen. Neem contact op met de tandarts om de juiste behandeling op een goede manier te krijgen.