Iedereen wil een stralend wit gebit. Er is niets mooiers dan een lach met daarbij een wit verzorgd gebit. Helaas heeft niet iedereen van zichzelf witte tanden. Om deze reden zijn er veel mensen die eens in de zoveel tijd hun tanden laten bleken bij een tandarts. Toch zijn er ook allerlei middeltjes als houtskool, baking soda en citroensap, bananenschillen, kokosolie en azijn om tanden te bleken. Werken deze middelen of kun je toch beter naar de tandarts voor wittere tanden?

Houtskool voor een wit gebit

Het is een trend om het gebit te poetsen met houtskool. Helaas heeft houtskool weinig effect op de witheid van gebit. Daarnaast is het ook nog eens erg onsmakelijk. Het middel ruimt wel degelijk vuil op, alleen draagt het niet bij aan wittere tanden. Houtskool gebruiken voor witte tanden is en blijft dus een mooi fabeltje.

Baking soda en citroensap

Een mengsel van citroensap en baking soda is ook erg populair. Deze combinatie werkt reinigend voor het gebit. Helaas zorgt het mengsel van baking soda en citroensap ook niet voor wittere tanden. Veelvuldig gebruik van deze combinatie is zelfs schadelijk. Je hebt kans dat het glazuur van de tanden afschuurt door citroensap en baking soda. Oppassen dus!

Tanden bleken met een bananenschil

Tegenwoordig zijn er ook mensen die hun gebit poetsen met een bananenschil. Dit idee is een aantal jaren geleden erg populair geworden. De gedachte bij deze manier komt voort uit mineralen van de bananenschil, zoals mangaan, magnesium en kalium. Alhoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het werkt, blijven mensen hun gebit poetsen met een bananenschil.

Kokosolie

Een methode die veel tijd kost, alleen vrij simpel werkt. Laat een slok kokosolie twintig minuten door de mond gaan. De kokosolie verschoont de tanden en het tandvlees. Naast schoon tandvlees en schone tanden helpt dit middel ook tegen hoofdpijn. Een multifunctioneel middel dus!

Azijn

Spoel azijn een halve minuut door de mond. Tandplak zal verdwijnen en tanden worden automatisch witter. Door de zuurheid van dit middel is het verstandig om je mond maar eens in de drie maanden te spoelen met azijn.

Tanden bleken door de tandarts

Er zijn veel manieren die je zelf toe kunt passen voor een schoner en witter gebit. Toch zorgen lang niet alle manieren ook daadwerkelijk voor wittere tanden. Wil je zeker weten dat je weer straalt met een wit gebit? Laat je tanden bleken door een tandarts die hierin gespecialiseerd is.