tandartsbennink

Zo houd je je huid gezond

Zo houd je je huid gezond

Geplaatst op

Geen tijd voor een dagelijkse, hevige huidverzorgingsroutine? Door een goede basis te volgen houd je je huid nog steeds gezond. Een gezonde levensstijl kan de natuurlijke veroudering helpen vertragen en verschillende huidproblemen voorkomen. Ga aan de slag met deze simpele tips en houd je huid gezond.

Niet roken

Roken laat je huid er ouder uitzien en draagt ​​bij aan rimpels. Roken vernauwt de kleine bloedvaten in de buitenste huidlagen, waardoor de bloedstroom afneemt en de huid bleker wordt. Hierdoor wordt de huid ook uitgeput van zuurstof en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid. 

 

Daarnaast beschadigd roken collageen en elastine: de vezels die je huid kracht en elasticiteit geven. Bovendien kunnen gezichtsuitdrukkingen die je maakt tijdens het roken, zoals je lippen tuiten bij het inademen en je ogen dichtknijpen om rook buiten te houden, bijdragen aan rimpels. 

 

Bovendien verhoogt roken je risico op plaveiselcelkanker. Als je rookt, is stoppen de beste manier om je huid te beschermen. Vraag je arts om tips of behandelingen om je te helpen stoppen met roken.

Eet gezond

Door gezond te eten kan je er op je best uitzien en je goed voelen. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Het verband tussen voeding en acne is niet duidelijk, maar sommige onderzoeken suggereren dat een dieet dat rijk is aan visolie, visolie supplementen, weinig ongezonde vetten en bewerkte of geraffineerde koolhydraten bevat, een jonger uitziende huid kan bevorderen. Plus door veel water te drinken, blijft je huid gehydrateerd. 

Huid verbeterende behandeling

Wanneer je ernstige huidproblemen ondervindt en het zelf niet onder controle krijgt, is een gezichtsbehandeling wellicht iets voor jou. Er zijn verschillende behandelingen, bijvoorbeeld tegen pigmentvlekken of couperose. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden